Hoe zou je reageren als je gisteren een leuke dag hebt gehad omdat het de verjaardag van je kind was, en je ex belt je op? Dan ben je nieuwsgierig of er nog wat leuks is te vertellen, toch? Ik wel. En hoe reageer je dan als er meteen door de telefoon naar je geschreeuwd wordt? Ik hoor in elk geval nauwelijks meer wat er gezegd wordt, ik reageer op de stem. Dus dat was een geweldig gesprek… NOT!!

Ja, het was gisteren erg leuk. Mijn zoon was jarig en we hadden met zijn vijven, ex incluis want hij woont daar nou eenmaal, een heel leuke dag. Was gezellig. Leuk gespeeld, lekker gegeten, iedereen blij. Toch? NOT!!
Wat een goedbedoeld kaartje van iemand al niet teweeg kan brengen. Schreeuwen, dreigen, de zielepoot uithangen… Nog één keer en jullie (wie zijn ‘jullie’?) krijgen je zoon nooit meer te zien. Ik voelde me aangesproken. Maar de tijd dat ik me laat kleineren, koeieneren en in de hoek zetten is wel eventjes voorbij. Ik zeg wat ik denk, ik denk wat ik zeg. Misschien is niet iedereen dat van mij gewend, en het lukt me ook niet altijd, maar als ik me in een hoek gedreven voel, dan ben ik niet makkelijk. Maak me niet kwaad.
Of we helemaal gek waren. Zo werd het niet gezegd, maar zo kwam het wel over. Ik ga in elk geval in de verdediging als er tegen mij geschreeuwd wordt, als ik me onheus bejegend voel, of als ik de schuld krijg van iets waar ik niets aan kan doen. Waarom was het ook alweer dat ik niet geschikt ben om te werken als callcentermedewerker?
Hoe dan ook, het was geen gezellig gesprek. De vergelijkingen werden steeds gruwelijker en onrealistischer. En natuurlijk dreigen dat ik mijn zoon niet meer te zien krijg. Oh, gaan we zo weer beginnen? Ik denk dat het tijd wordt voor stappen… Ik weet het, er is iemand die dat al een tijd tegen mij roept, maar het gaat nu er toch echt van komen. Ik ben het zat. En je wilt mij niet in die situatie hebben. Ik ben lief en aardig en meegaand, al zeg ik het zelf, maar je moet mij niet tegen je in het harnas jagen. Je moet mij niet beschuldigen van dingen die ik niet gedaan heb, en je moet mij al helemaal niet kwaad aanspreken over dingen die anderen gedaan hebben en daar dan mij het idee van geven dat het mijn schuld is.
Maar ja, het wordt nog leuker. 12 jaar lang ‘ja’ en ‘amen’ gezegd, en dat doe ik niet meer. Daar hebben sommige mensen moeite mee. Boeit mij dat? Ja, anders schreef ik het hier niet op. Maak ik me zorgen over de toekomst van mijn zoon en mij? Ja, anders onderneem ik geen stappen. Denk ik dat het weer goed komt? Wederom ja, anders had ik anders gereageerd.
Het is eigenlijk allemaal te gek voor woorden wat er is gebeurd. Puur omdat iemand een kaartje geeft van familie, als teken van goodwill, dit gezeur wil. Want mevrouw moet alles altijd negatief zijn, in haar nadeel, voor de buitenwereld, zodat ze lekker kan schoppen en schelden. Maar mij raak je niet meer, dat kan ik je verzekeren. En ik zeg wat ik denk, mevrouwke. Dat je het ook als toenaderingspoging kunt zien van iemand waar je ruzie mee hebt, bijvoorbeeld. Nee, dat zie ik natuurlijk verkeerd, het is provocatie. Duh!
Laatste vraag. Wie heeft er nog een therapeut nodig als hij lekker kan schrijven?
Maar het laatste is hier nog niet over gezegd. Wordt vervolgd, ben ik bang voor…
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s